Amerikai akciófilm, 2010, 103 perc

A feláldozhatók (The Expendables)

rendező: Sylvester Stallone
forgatókönyvíró: Sylvester Stallone, Dave Callaham
zeneszerző: Brian Tyler
operatőr: Jeffrey L. Kimball
producer: Kevin King, Avi Lerner, John Thompson
vágó: Ken Blackwell, Paul Harb

Sylvester Stallone (Barney ‘The Schizo’ Ross)
Jason Statham (Lee Christmas)
Jet Li (Ying Yang)
Dolph Lundgren (Gunnar Jensen)
Eric Roberts (James Monroe)
Mickey Rourke (Tool)
David Zayas (Garza tábornok)
Randy Couture (Toll Road)
Steve Austin (Paine)
Bruce Willis (Mr. Church)
Arnold Schwarzenegger (Trench)
Charisma Carpenter (Lacy)
Giselle Itié (Sandra)
Gary Daniels (The Brit)
Terry Crews (Hale Caesar)

Egy csapat zsoldos érkezik az öbölbe az éjszaka közepén. A feladatuk a túszok kiszabadítása, ám a módszerük nem ép a megszokott, már ami a túsztárgyalókat illeti. Mindegyikük profi katona és szitává lőnek mindenkit mielőtt egy túsznak is bármi baja lenne. Barney ‘The Schizo’ (Sylvester Stallone) a fegyverekkel, Lee Christmas (Jason Statham) a késekkel bánik jól, Ying Yang (Jet Li) pedig jól tud verekedni. De ott van Gunnar (Dolph Lundgren) is aki viszont a nagy késekkel szeret hadonászni, és fura dolgot művel a meggyilkolt ellenséggel, bár társaik se nézik jó szemmel, szerintük besokalt, ezért kizárják a csapatból.
Az akció végeztével ki-ki folytatja megszokott életét, Christmast elhagyja a barátnője és Schizo végre befejezteti tetoválását.
Ám adódott egy új meló.
Egy szigeten a Mexikói öbölben Garza tábornokot, (David Zayas) a könyörtelen diktátort kell likvidálniuk. A feladat nem lesz könnyű, hiszen egy kisebb hadsereg védelmezni őt.
A Vilena sziget felderítésére Schizo és Christmas indul, segítségükként egy ottani csinos nő, Sandra (Giselle Itié) lesz.
Hamarosan rá kell döbbenniük, hogy semmi sem az aminek látszik, és küldetésük nem lesz olyan egyszerű, mint gondolták, ráadásul az egyik társuk áruló lesz.
Az igazi akció csak most kezdődik…