Amerikai akciófilm, 2010, 121 perc

A szupercsapat (The A-Team)rendező: Joe Carnahan
forgatókönyvíró: Brian Bloom, Michael Brandt, Skip Woods
zeneszerző: Alan Silvestri
operatőr: Mauro Fiore
producer: Stephen J. Cannell, Jules Daly, Ridley Scott

Liam Neeson (John ‘Hannibal’ Smith)
Bradley Cooper (Templeton ‘Faceman’ Peck)
Quinton ‘Rampage’ Jackson (Bosco ‘B.A.’ Baracus)
Sharlto Copley (‘Howling Mad’ Murdock)
Patrick Wilson (Lynch)
Jessica Biel (Charisa Sosa)
Gerald McRaney (Morrison tábornok)
Brian Bloom (Pike)

Egy katonai különleges egység négy tagja egy akcióban pénznyomó lemezek és egy konténernyi pénz elrablásán dolgozik. Ám az akció balul sül el, a konténer felrobban a lemezeket sem találják és a katonai parancsnokukat meggyilkolják. Ezután megvádolják őket, hogy az akciót parancs nélkül hajtották végre, mivel nincs bizonyíték a titkos akció parancsba adásáról. Négyüket a katonai rendőrség elítéli és börtönbe zárja.
Furfangos módon természetesen sikerül mindegyiküknek megszökniük ám azóta a csapat többé már nem engedelmeskedik a katonai parancsoknak, megrendelésre dolgoznak, és egyszer talán tisztázzák a nevüket.
Hannibal Smith ezredes (Liam Neeson) akkor van elemében, mikor a legkilátástalanabb a helyzet egy bevetés során, és a legagyafurtabb tervet kell kitalálnia a siker érdekében. Ő a főnök. Egyik embere, a karizmatikus Peck hadnagy (Bradley Cooper) a kivitelezésben profi, a másik Baracus őrmester (Quinton Jackson) – többek között – elkerülhetetlen a pofonok kiosztásában, a kicsit őrült Murdock százados (Sharlto Copley) pedig mindent elvezet, aminek szárnya van.
A nyomukban a katonai rendőrség lerázhatatlan nyomozójával (Jessica Biel), a közelükben a CIA titokzatos ügynökével (Patrick Wilson) a csapat a túlélésért küzd. És közben még élvezik is.