Amerikai-kanadai akciófilm, 2012, 121 perc

Az emlékmás (Total Recall)

rendező: Len Wiseman
író: Philip K. Dick
forgatókönyvíró: Mark Bomback, James Vanderbilt, Kurt Wimmer
zeneszerző: Harry Gregson-Williams
operatőr: Paul Cameron
producer: Toby Jaffe, Neal H. Moritz
vágó: Christian Wagner

Colin Farrell (Douglas Quaid / Hauser)
Kate Beckinsale (Lori)
Jessica Biel (Melina)
Bryan Cranston (Vilos Cohaagen)
John Cho (McClane)
Bokeem Woodbine (Harry)
Bill Nighy (Kuato)

A XXI. század végén járunk, a föld majdnem teljesen lakhatatlan, csak a Brit egyesült szövetségen és a Gyarmaton (mai Ausztrália) van élet. E két részt, összekötő alagút köti össze, egy kapszula, így a munkások a Gyarmatról minden nap átutazhatnak.
Douglas Quaid (Colin Farrell) ép menekül szerelmével Melina-val (Jessica Biel) egy tucat robotharcos elől a helyzetük kritikus beszorították őket, nem sok remény van. Melinának sikerül megmenekülnie, de Douglast elkapják, ígéri a lánynak, hogy megkeresi bármi is történjen.
Douglas hirtelen felébred, gyönyörű felesége Lori (Kate Beckinsale) mellett, talán csak álmodta ezt az egészet. Douglast nem csoda, hogy érdekli a Rekall, ahol egy beültetett emléket kaphat és minden vágya teljesülhet. Viszont ő csak egy munkás aki minden nap átutazik a gyarmatra robotokat szerelni. Munkahelyén megismerkedik egy új taggal aki mesél neki a Recallról, szerinte azok a legszebb emlékei és ad Douglasnak egy névjegykártyát, hogy keresse fel bátran a Recallt, segítenek neki. Douglas munka után kissé furcsa legalábbis haverja számára, mivel úgy érzi nem elégedett az életével, viszont övé mégis a legcsodálatosabb nő, haverja szerint álomélete van a csaj mellett.
Douglas mégis elhatározza, hogy felkeresi a Recallt és kideríti mi is történik vele. Elmondják, hogy a beültetett emlék teljesen valóságos lesz az agy számára, és bármilyen emléket be tudnak ültetni, ha van valami titkos vágya akkor akár azt is. Douglas valamiért titkos ügynök szeretne lenni a lázadóknak dolgozni. Ám csak olyan emléket ültethetnek be ami nem valós, hogy az agyat ne zavarják össze. Már elkezdik a kezelést, mikor kiderül az emlékek letapogatásával, hogy Douglas hazudott és ő egy mocskos kém.
Hirtelen szövetségi rendőrök törnek rájuk Douglas elkapják, mentegetőzik, hogy ö egy senki, ám valami megváltozott, Douglas könnyedén elbánik a rendőrökkel, saját maga sem érti. Haza siet, hogy elmondja feleségének, de ő is rátámad.
Douglas már végkép nem érti mi történik vele, de szeretné tudni az igazságot, ki is önmaga valójában.