Amerikai-francia thriller, 2010, 103 perc

Az utazó (The Tourist)

rendező: Florian Henckel von Donnersmarck
forgatókönyvíró: Julian Fellowes, Christopher McQuarrie, Jeffrey Nachmanoff, William Wheeler
operatőr: John Seale
producer: Gary Barber, Roger Birnbaum, Jonathan Glickman, Tim Headington, Graham King
vágó: Joe Hutshing, Patricia Rommel

Angelina Jolie (Elise Clifton-Ward)
Johnny Depp (Frank Tupelo)
Paul Bettany (John Acheson)
Steven Berkoff (Reginald Shaw)
Timothy Dalton (Jones)
Christian De Sica (Colonnello Lombardi)
Alessio Boni (Sergente Cerato)
Daniele Pecci (Tenente Narduzzi)

Elise (Angelina Jolie) egy párizsi kis kávézóban teázgatva, fura levelet kap a rég nem látott pasijától, amiben utasítások vannak. De közben már figyeli öt a titkosrendőrség is mivel a pasija bűnöző, így a levelet elégeti, és sietve távozik. Követi az utasításokat, miszerint fel kell szállnia a Velencébe tartó 8:22-es vonatra és egy a pasijához hasonló fickót kell keresnie, hogy a rendőrséget átverjék.
Igenem, de a rendőrség lassacskán összerakja az elégett levél maradványait és követik öt.
Elise úgy tesz ahogy a levélben volt. A vonaton találkozik Frank-el (Johnny Depp) aki Amerikából érkezett matektanár, és csak szerelmi csalódását jött kiheverni Olaszországba. Elise persze próbálja játszani szerepét, mert már a vonaton is figyelik őket.
Velencébe megérkezve már az Olasz Interpol emberei várják őket, de az akciót lefújják, nem sikerül átejteni a rendőröket, mert kiderítették, hogy a pasi tényleg csak egy matektanár és nem a plasztikai műtéten átesett bűnöző. Bár a rendőröktől mégis csak kiszivárog egy orosz maffiafőnöknek, hogy a keresett személy Velencében van. Így már nem az Interpol akarja kézrekeríteni hanem a maffia, mivel meglopta őket.
Elise és Frank kezdeti szereli kalandjuk folytatódik ebben a gyönyörű városban, miközben Frank-et tévedésből üldözi a maffia.
Vajon mi sülhet ki ebből a fura történetből?