Amerikai sci-fi, 2011, 118 perc

Cowboyok és űrlények (Cowboys & Aliens)

rendező: Jon Favreau
forgatókönyvíró: Roberto Orci, Alex Kurtzman, Damon Lindelof, …
zeneszerző: Harry Gregson-Williams
operatőr: Matthew Libatique
producer: Johnny Dodge, Brian Grazer, Ron Howard, …
vágó: Dan Lebental, Jim May

Daniel Craig (Jake Lonergan)
Harrison Ford (Woodrow Dolarhyde)
Olivia Wilde (Ella)
Sam Rockwell (Doki)
Paul Dano (Percy)
Clancy Brown (Meacham)
Noah Ringer (Emmett)
Walton Goggins (Hunt)

Kopár pusztaság, sivatag amerre csak ellátunk, hirtelen egy férfi riad fel álmából és egy furcsa karperecet talál magán. Jake (Daniel Craig) bár nem emlékszik semmire se, de szemlátomást jól bánik a fegyverekkel és 3 banditával is elbánik könnyedén. Lóra pattan és útnak indul, ez Arizona 1873 -at írunk.
Jake egy kisvárosban keres menedéket, de inkább csak bajt talál mikor belekeveredik egy kölyök, Percy hülyeségébe aki a gazdag marhatartó farmer fia. E közben valami történik Woodrow Dolarhyde (Harrison Ford) marháival és a rájuk vigyázó emberekkel, nagy robaj, minden lángokban áll, megperzselődik, a marhák elpusztulnak. Az egyetlen túlélőnek persze nem hisznek.
A kisváros seriffje viszont más érdekes dolgokra lett figyelmes, ugyanis Jake-et körözik ezért a börtönbe zárja, szerencsétlenségére pont Percy mellé kerül. Jake egyetlen segítsége talán az elragadó szépségű, ám egyben titokzatos Ella (Olivia Wilde) lesz, aki talán tud valami a karperecéről. A helyzet azonban kicsit bonyolódik, ugyanis megérkezik a srác apja Woodrow és fiát követeli a seriftől. Jake karperece hirtelen furcsán villogni, sípolni kezd, Ella már tudja, hogy valami borzasztó dolog fog történni. A messzi távolban az éjszakában valami vagy valakik jönnek. Hirtelen robbanások, fények a levegőben, mindenki megrémül sikoltozik, megjöttek az idegenek és embereket rabolnak el. A seriff tehetetlen, a város lakóinak talán egyetlen reménye Jake lesz, ugyanis kiderül, karperece egy fegyver, mellyel az idegenekkel szembe tud szállni.
Vajon hogy folytatódik ez a kis történek, kiderül Ella titka, vagy Jake visszanyeri emlékezetét?