Amerikai akcióthriller, 2011, 105 perc

Csúcshatás (Limitless)

rendező: Neil Burger
író: Alan Glynn
forgatókönyvíró: Leslie Dixon
zeneszerző: Nico Muhly
operatőr: Jo Willems
producer: Leslie Dixon, Ryan Kavanaugh, Scott Kroopf
vágó: Naomi Geraghty

Bradley Cooper (Eddie Morra)
Robert De Niro (Carl Van Loon)
Abbie Cornish (Lindy)
Johnny Whitworth (Vernon Gant)
T.V. Carpio (Valerie)
Robert John Burke (Pierce)
Tomas Arana (Tan Coat)
Anna Friel (Melissa)

Eddia Morra (Bradley Cooper) egy tehetségtelen, lecsúszott író, akinek élete épp szakadék mélyén áll. Egy nap azonban találkozik régi ismerősével, egy korábbi drogdílerrel, aki egy új fejlesztés alatt álló gyógyszert ajánl figyelmébe. A teljesen titkos NZT nevű tabletta hatására az agyi képességek extrém módon megnőnek, hiszen az ember által kihasznált 20%-ot 100%-ra emeli. Főhősünk a szer hatására bármit képes megérteni, megtanulni, egyszóval hihetetlenül okos lesz. Ezen kívül emlékszik élete összes pillanatára és ezeket mind optimálisan használni. Eddie rövid idő alatt sikeres milliárdossá válik, azonban ekkorra kiderül hogy a szerről lehetetlen leszokni és használóját lassan de biztosan megöli. A történet tovább bonyolódik, amikor Eddie gondjai meggyűlnek a rendőrség és az alvilág embereivel is.

A sztori egyedi és lebilincselő. Úgy is végig izgalmas, hogy szinte egy komolyabbb, kiforrotabb akciójelenet nincs benne. A képvilág szó szerint hatalmas! Az NZT hatását mi magunk is átérezzük, amikor a főhősz beveszi a tablettát a világ egy teljesen más arcát mutatja, a történések felgyorsulnak, néhol már drogos látomásba csapnak át. Látvány és kameratrükkök hatalmas pluszt adnak az amúgy is jó történethez.

Robert De Niro a filmben szinte észre sem vehető, viszonylag kevés, középszerű szerepe van, ezért aki ő miatta nézné a filmet az csalódni fog. A film végé sajnos mintha kicsit össze lenne csapva. Ugyan tettek még egy csavart az utolsó 5 percbe, de az koránt sem üt akkorát mint kellene.

Összességében egy jól szórakoztató és látványos filmről van szó, melynek története abszolult nem áll be a sablonfilmek sorába. Érdemes megnézni!

A filmes leírását köszönjük Adriánnak.