Amerikai akcióthriller, 2013, 107 perc

Erőnek erejével (The Last Stand)

rendező: Kim Jee-woon
forgatókönyvíró: Andrew Knauer, George Nolfi
zeneszerző: Mowg
operatőr: Ji-yong Kim
producer: Lorenzo di Bonaventura
vágó: Steven Kemper
Arnold Schwarzenegger (Ray Owens Sheriff)
Eduardo Noriega (Gabriel Cortez)
Johnny Knoxville (Lewis Dinkum)
Forest Whitaker (John Bannister ügynök)
Jaimie Alexander (Sarah Torrance)
Rodrigo Santoro (Frank Martinez)
Genesis Rodriguez (Ellen Richards ügynök)
Zach Gilford (Jerry Bailey)
Gabriel Cortez (Eduardo Noriega)

Las Vegastól 14-15Km-re, az éjszaka közepén egy békésen fánkot falatozó rendőr nyugalmát, megzavarja egy titokzatos jármű, mely több mint 300Km/órás sebességgel, elszáguld, mint ha csak egy repülőgép manőverezése lenne. De mi közben tudjuk, hogy a mexikói határ felé tartó spéci autóról van szó.
A határ menti kisváros sheriffje (Arnold Schwarzenegger) éppen szabadnapját tölti, nyugodtan kortyolgatja reggeli káváját, kedvenc kajáldájában, mikor ugyanis felfigyel pár gyanús alakra, biztos ami biztos a kamionjuk rendszámát azért feljegyzi.
A sheriff többi kollégája nem épp a hivatását gyakorolja, mivel nem sok munka akad egy nyugodt kisvárosban, hanem szórakoznak, egy fél oldal marhahúsra lövöldöznek Lewis (Johnny Knoxville) társaságában, kinek fegyvermúzeuma van. A városban a sheriff irodájában viszont akad egy talpraesett nő, igaz ő meg pont az expasiját csukta rács mögé, de semmi sem lehet tökéletes, legalább most van idejük megbeszélni szakításukat.
Természetesen a Ray Sheriffnek igaza lett a kamionnal kapcsolatban, egy csapat rossz fiú társaságában valamire készülnek a határhoz közeli farmon.
Közben Las Vegasban az FBI egy veszélyes bűnözőt Gabriel Cortez-t
(Eduardo Noriega) a karterfőnököt szállítja kivégzőhelyére. Az FBI részéről egy jól megtervezett titkos akció, sem akadály ezeknek a zsoldosoknak, hogy kiszabadítsák Cortez-t. Mégpedig oly vakmerő módon, hogy egyenest a konvojból egy daru segítségével az egész rabszállító autót kiemelik. Hiába sietnek fel az ügynökök a tetőre, már csak az üres rabszállító autót találják.
Mi nézők talán már kitalálhattuk, hogy, hogy jön a képbe a film elején elszáguldó spéci Corvette zr1, és a mexikói határnál levő kisvároska, de még az FBI sem sejt semmit sem. Ám bár a dolgok bonyolódnak a csendes kisvárosban, ami a sheriffnek fel is tűnik.