Amerikai vígjáték, 2010, 89perc

Halálos temetés (Death at a Funeral)rendező: Neil LaBute
forgatókönyvíró: Dean Craig
operatőr: Rogier Stoffers
producer: William Horberg, Sidney Kimmel, Laurence Malkin
vágó: Tracey Wadmore-Smith

Zoe Saldana (Elaine)
Keith David (Davis)
James Marsden (Oscar)
Luke Wilson (Derek)
Martin Lawrence (Ryan)
Chris Rock (Aaron)
Tracy Morgan (Norman)
Loretta Devine (Cynthia)
Peter Dinklage (Frank)
Danny Glover (Russell nagybácsi)

A 2007-es, Angol vigjáték Amerikai változata, ahol szintén egy temetés veszi kezdetét.
Az esemény a családtagok érkezésével kezdődik. A temetési szertartást a családi házban rendezik meg. Az oda felé tartó rokonsággal már útközben is viccesebbnél viccesebb dolgok történek. Elaine (Zoe Saldana) véletlen a barátjának gyógyszer helyett egy házi készítésű hallucinogén pirulát ad be. Természetesen a szer hatása nem múlik el olyan hamar és mindenféle dolgokat képzel, pl. énekelnek a növények, vagy épen a koporsó mozog. E szomorú családi esemény így válik egyre viccesebbé, ahogy az események bonyolódnak.
A szertartáson feltűnik egy alacsony növésű rejtélyes ember is akiről senki semmit se tud, persze ő próbálja elmondani, de sose sikerül neki. Vajon ki lehet ő és mit akar? A rokonsággal együtt Elaine volt barátja Derek (Luke Wilson) is feltűnik, aki még mindig szereti a lányt és próbálja ezt mindenáron bebizonyítani, hátha kap még egy esélyt.
Az elhunyt fiai pedig pedig folyton a pénzen kapnak össze. A híres regényíró Ryan (Martin Lawrence) noha első osztályon utazik a repülőgépen, ennek ellenére, semmire sincs pénze ami a temetéshez kapcsolódik.