Amerikai-angol akció-vígjáték, 2010, 117 perc

Ha/ver (Kick/Ass)rendező: Matthew Vaughn
forgatókönyvíró: Matthew Vaughn, Jane Goldman
zeneszerző: Ilan Eshkeri
operatőr: Ben Davis
producer: Adam Bohling, Tarquin Pack, Brad Pitt
vágó: Eddie Hamilton, Jon Harris

Aaron Johnson (Dave Lizewski / Kick-Ass)
Nicolas Cage (Damon Macready)
Mark Strong (Frank D’Amico)
Chloe Moretz (Mindy Macready / Hit-Girl)
Christopher Mintz-Plasse (Chris D’Amico / Red Mist)

Dave (Aaron Johnson) egy átlagos diák, nem igazán szuperhős alkat, egyetlen tehetsége van hogy a lányok előtt láthatatlan. Az utcán kirabolják, elveszik a pénzét, és senki se, tesz ellene semmit se. Az a baj, hogy a szuperhősök csak a képregényekben léteznek, így elhatározza magát ő maga is szuperhős lesz. Vesz egy zöld ruhát, választ egy menő nevet, és nekivág, hogy megtisztítsa városát a bűnözőktől. Azonban semmilyen képessége sincs, de a szereléstől elég bátornak érzi magát ahhoz, hogy megfékezze az autó tolvajokat is. A helyzet nem ilyen egyszerű mint gondolta volna, a tolvajok leszúrják és még egy autó el is elgázolja.
A baleset miatt fémet ültetnek a csontjaiba és a fájdalmat is alig érzi. Talán ez lesz a képessége, hogy nem fáj neki, ha megverik. Népszerűsége egyre nagyobb lesz, majd egyik akciója során egy elszánt apuka (Nicolas Cage) és kislánya sietnek a segítségére, akik szintén jelmezt viselnek, és nem is akármilyet.
A helyi maffiafőnök (Mark Strong) azonban hamar megelégeli az állítólagos szuperhősök buzgóságát. Egy ravasz tervet eszel ki ellenük, hogy végleg eltüntesse az útjába kerülő álarcosokat.