Amerikai akció-vígjáték, 2010, 110 perc

Kéjjel-nappal (Knight and Day)rendező: James Mangold
forgatókönyvíró: Patrick O’Neill
zeneszerző: John Powell
operatőr: Phedon Papamichael
producer: Todd Garner, Cathy Konrad, Steve Pink, Joe Roth
vágó: Quincy Z. Gunderson, Michael McCusker

Cameron Diaz (June Evans)
Tom Cruise (Roy Miller)
Peter Sarsgaard (Fitzgerald)
Jordi Mollá (Antonio)
Maggie Grace (April)
Marc Blucas (Rodney)
Paul Dano (Simon Feck)
Viola Davis (George)

Egy repülőtéren kezdődik minden, amikor is Roy (Tom Cruise) látszólag csak bámészkodik, noha keres valakit. És egyszer csak meg is érkezik egy nő, June (Cameron Diaz) aki cipekedik nehéz bőröndjével a vámvizsgálat felé. Természetesen Roy véletlenül nekiütközik, és felborítja bőröndjét. Persze June semmit se sejt, még akkor se esik le neki, hogy nem volt véletlen a dolog, mikor újra ismét összeütköznek. Látszólag balszerencsés neki ez nap, hisz a gépén is valamiért az összes hely elfogyott. Közben Roy-t a titkosszolgálat figyeli, és rájönnek hogy a nő táskájának segítségével csempészett át valamit a reptéri ellenőrzésen. Több se kellett nekik, egyből lett egy szabad hely a gépen.
June megdöbbenve látja, hogy a gép szinte üres, nem is furcsállja, hogy az előbb még azt mondták neki, hogy nincs szabad hely, most meg szinte rengeteg akad. Roy-al szerencsére egy gépen utaznak és kicsit meg is tetszik neki.
Mikor June kimegy a mosdóba, hogy kicsit rendbe tegye magát, hirtelen rátámadnak Royra, de ő ügyesen kivédi a támadókat, szinte mindenki (az a pár ember) aki a gépen utazott meg akarja őt ölni, még a pilóta is. Mire June kijön, látszólag nem történt semmi se. Mikor a gép zuhanni kezd és Roy bemegy a pilótafülkébe, majd egy hirtelen irányváltás miatt kiesnek a hullák a székekről, June csak ekkor kezdi érezni a helyzet komolyságát. Szerencsésen lezuhannak és kezdetét veszi közös történetük, immár mindkettőjüket keresik.