Amerikai akció-vígjáték, 2010, 107 perc

Pancser Police (The Other Guys)

rendező: Adam McKay
forgatókönyvíró: Adam McKay, Chris Henchy
operatőr: Oliver Wood
producer: Patrick Crowley, Jimmy Miller
vágó: Brent White

Mark Wahlberg (Terry Hoitz nyomozó)
Will Ferrell (Allen Gamble nyomozó)
Samuel L. Jackson (Highsmith)
Dwayne Johnson (Danson)
Eva Mendes (Sheila Gamble)
Lindsay Sloane (Francine)
Michael Keaton (Gene Mauch parancsnok)
Anne Heche (Pamela Boardman)
Steve Coogan (David Ershon)

 
New Yorkban nincs sok különbség a káosz és a rend közt, mióta az ügyosztály menő kopói Dansont és Manzettit (Dwayne Johnson és Samuel L. Jackson) veszik kezükbe a bűnüldözést. 10g marihuána miatt, ami csak vétségnek számit, mégis lövöldözve autók felrobbantását sem kímélve üldözik a bűnözőket, de persze ezzel 12 milliós kárt okoznak. A központban, mindenki őket ünnepli. De nem minden zsaru ilyen, vannak akik íróasztaluknál ülnek, és jelentést írnak. Allen (Will Ferrell), a gyilkosságiak könyvelője inkább ezt teszi. Társát, Terryt (Mark Wahlberg) azért más fából faragták, de amióta egy véletlen elsült pisztolynak köszönhetően nyilvánosan megszégyenült, Allen mellé osztották be.
Allennek persze van saját ügye is, egy engedély nélküli építkezési állványzatok építése. Társa már szeretne kikerülni az irodából, és mikor kapóra jön egy alkalom, társát, az állványzatokra hivatkozva végre sikerült kimozdítania az íróasztala mellől. Így véletlen, mit sem sejtve belekerülnek egy nagyobb szabású ügy kellős közepébe. Persze közös akciójuk mindig rosszul sül el.
Ám egyszer úgy hozza a sors, hogy kénytelenek ők maguk a menő kopók helyébe lépni, végre bebizonyíthatják ők is vannak olyan jó zsaruk, mint elődjeik. Vagy mégse?