Amerikai-német horror, 2009, 108 perc

Pandorum (Pandorum)rendező: Christian Alvart
forgatókönyvíró: Travis Milloy
operatőr: Wedigo von Schultzendorff
zene: Michl Britsch
producer: Paul W.S. Anderson, Jeremy Bolt, Robert Kulzer, Martin Moszkowicz
vágó: Philipp Stahl

Dennis Quaid (Payton)
Ben Foster (Bower)
Cam Gigandet (Gallo)
Antje Traue (Nadia)
Cung Le (Manh)
Eddie Rouse (Leland)
Norman Reedus (Shepard)

A föld túlnépesedett, élelem és vízhiány, a készletekért harcok dúlnak. Földszerű bolygó után kutatnak, majd 2174 fellövik az első űrhajót a távoli Tanis bolygó felé. Az űrhajó útja során rejtélyes üzenetet kap a földről, majd valami történik velük …
Egy idő múlva 2 űrhajós Payton (Dennis Quaid) és Bower (Ben Foster) hibernálásból ébred. Nem tudják kik ők és mi történt, minden elhagyatott, az energia ellátás ingadozik és ami a legszörnyűbb az egészből, hogy szinte semmire se emlékeznek. Nincs kapcsolat a híddal, nem tudnak kijutni se, még az áram ellátása helyre nem áll.
Bower űrhajós szellőzőjáratokon keresztül elindul kiutat keresni, csak a rádiókapcsolat ami összeköti a társával. A folyósokon mindenütt sötét és vibráló fények, de ami a legszörnyűbb az a félelmetes hang, morajlás ami a hajó belső részéből ered. Rákel döbbennie nincsenek egyedül és az a valami vadászik rájuk, nagyon gyors, alig sikerül elmenekülnie előlük. Szerencsére útja közben újabb túlélőkkel találkozik. Így már könnyeben veszik fel a túlélésért folytatott harcot, de még eközben az űrhajót is meg kell menteniük, el kell jutniuk a reaktorhoz, ami a hajó belsejében van.