Amerikai akció-vígjáték, 2010, 111 perc

Red

rendező: Robert Schwentke
forgatókönyvíró: Erich Hoeber, Jon Hoeber
operatőr: Florian Ballhaus
producer: Lorenzo di Bonaventura, Mark Vahradian
vágó: Thom Noble

Bruce Willis (Frank Moses)
Mary-Louise Parker (Sarah)
Morgan Freeman (Joe Matheson)
John Malkovich (Marvin Boggs)
Helen Mirren (Victoria)
Karl Urban (William Cooper)
Michelle Nolden (Michelle Cooper)
Brian Cox (Ivan Simanov)
Richard Dreyfuss (Alexander Dunning)
Julian McMahon (Stanton alelnök)
Ernest Borgnine (Henry)

Frank (Bruce Willis) békésen éldegél kertvárosi házában, lassan itt a karácsony, ám Ő mégis egyedül van, vagyis mégse, mert a nyugdíjosztály telefonos kis hölgyét Sarah-t (Mary-Louise Parker) olykor felhívogatja és hosszasan elbeszélgetnek, már azt hinné az ember, hogy kezd kialakulni kettőjük közt valami. Egyik hajnalban viszont kommandósok lepik meg a házat, Frank szerencsére időben észreveszi és mint egy profi elintézi őket, sőt még a kinti társaik eszén is sikerül túljárnia, hiába lövik szitává az egész házat.
Frank elindul Sarah-hoz hisz lehet mindkettőjük élete veszélyben lehet, hisz a telefont lehallgatták és tudják hogy Sarah fontos az Ő számára. Egy kicsit nehezen indulnak a dolgok Sarah ugyanis nincs megbékélve a hirtelen jött eseményekkel.
Mind e közben egy profi CIA ügynök William (Karl Urban) munkájába tekinthetünk be, aki pont elintéz egy fickót. Majd egy fontos találkára hivatott, ahol új megbízást kap, hogy intézze el Franket a CIA volt ügynökét.
Frank egy motelben szállásolja el Saraht, de kénytelen megkötözni és száját ismét leragasztani, mert még mindig nem hisz neki és talán így biztonságban van, addig míg Frank meglátogatja egy idősek otthonában pihenő volt CIA-s társát Joe-t (Morgan Freeman) aki már 80 éves.
Mi lesz vajon itt, újra összejönnek a ma már nyugdíjas éveiben pihenő egykori CIA ügynökök?
Talán a végére Sarah is belátja, hogy veszélyben az élete és remélhetőleg Williamnak se sikerül elkapni őket.