Amerikai romantikus vígjáték, 2010, 100 perc

rendező: Anand Tucker
forgatókönyvíró: Deborah Kaplan, Harry Elfont
zeneszerző: Randy Edelman
operatőr: Newton Thomas Sigel
producer: Gary Barber, Chris Bender, Roger Birnbaum, Jonathan Glickman, Jake Weiner
vágó: Nick Moore

Amy Adams (Anna)
Matthew Goode (Declan)
John Lithgow (Jim)
Kaitlin Olson (Libby)
Adam Scott (Jeremy)
Peter O’Meara (Ron)
Michael J. Reynolds (Jerome)
Flaminia Cinque (Carla)

Anna (Amy Adams) egy egyszerű Bostoni ingatlanügynök, vagyis inkább lakberendező. Párja Jeremy (Adam Scott) szívsebész aki sokat dolgozik és szinte csak a munkájának él. Egy napon meghívja kedvesét vacsorázni. Anna már előre örül, hogy 4 év után végre megkérik a kezét, de a vacsora nem ép úgy sikerült ahogy elképzelte, hiszen nem eljegyzési gyűrűt kapott, hanem csak egy pár fülbevalót.
Anna talál egy régi hagyományt miszerint Írországban szökőévkor febr. 29. -én, a lányok kérhetik meg a pasijuk kezét. Minden pont kapóra jött neki, hiszen Jeremy Dublinba meg egy konferenciára. Anna szintén repülőre ül, viszont neki a szerencse nem kedvez, ugyanis viharba kerülnek és Írország másik felén levő repülőtérre kell leszállniuk. Természetesen nem talál megfelelő járművet, csak egy kis bárkát, de a vihar mait az se jut el túl messzire.
Így Anna egy mindentől félreeső kis falucskába találja magát, ahonnan se vonat se busz járat nem indul Dublinba. Egy kis kocsmába betérve, megismerkedik a fogadóssal Declan-nal (Matthew Goode) aki elvállalja, hogy saját kocsijával elviszi őt Dublinba.
És innentől kezdődnek a bonyodalmak, már az első éjszaka sikerül Annának egy rossz konnektorral az egész faluban áramkimaradást okoznia és romba döntenie a szobáját. És az utazás még el sem kezdődött.
Vajon mi lesz Annával és Declannal ha nekivágnak együtt, ennek a kalandosnak ígérkező utazásnak?