Amerikai romantikus vígjáték, 2010, 124 perc

Valentin nap (Valentine's Day)rendező: Garry Marshall
forgatókönyvíró: Katherine Fugate, Abby Kohn, Marc Silverstein
zeneszerző: John Debney
operatőr: Charles Minsky
producer: Mike Karz, Wayne Allan Rice, Josie Rosen
vágó: Bruce Green

Jessica Biel (Kara Monahan)
Kathy Bates (Susan)
Anne Hathaway (Liz Corryn)
Bradley Cooper (Holden Bristow)
Eric Dane (Sean Jackson)
Jessica Alba (Morley Clarkson)
Julia Roberts (Kate)
Ashton Kutcher (Reed Bennett)
Jennifer Garner (Julia Fitzpatrick)
Jamie Foxx (Kelvin Briggs)
Patrick Dempsey (Harrison Copeland)
Queen Latifah (Erin Patusi)
Shirley MacLaine (Estelle)
Hector Elizondo (Edgar)
Taylor Lautner (Tyler Harrinton)

Los Angeles egy nem akármilyen napra ébredt, hiszen ma Valentin napja van a szerelmesek napja. Egész nap akár szívecskéket rajzolgathatunk, csöpögős számokat hallgathatunk és senki nem néz minket homárnak. Legalábbis Reed Bennett (Ashton Kutcher) szerint, aki egy átlagos virágboltos, ám a mai napon kérte meg barátnője Morley (Jessica Alba) kezét. Reed örömmel újságolja a hírt barátjának Julia-nak (Jennifer Garner) aki egy elvált szívsebészel jár, de számukra a Valentin nap nem ép napfényes, hisz Harrison-nak (Patrick Dempsey) San Francisco-ba kell utaznia egy fontos műtétre.
A sztár riporterek élete is merőben megváltozik, hisz Kelvin-nek (Jamie Foxx) a mai napon a sport helyett a Valentin napról kell tudósítanija, és szinte mindenütt ott van, ahol valami történik a szerelmesek körül. Bár legszívesebben a focistával Sean Jackson-nal (Eric Dane) készítene riportot. Sean már 35 éves, lejárt a szerződése, ö is szeretne családot már, de van egy nagy titka, amit így a szerelmesek napján szeretne nyilvánosságra hozni.
És még sok szerelmes pár útjai keresztezik egymást a mai napon. Talán a legfurább mindközülük Liz (Anne Hathaway) akinek fura telefonhívásai talán azt sejtetnék, nem csak a pár hete megismert pasija van az életében.
Megismerkedhetünk még egy kisfiúval, kinek a virága egy szerencsétlen baleset folyamán nem jut el a címzetthez. Vagy ott van például Kara (Jessica Biel) aki szintén a sajtónak dolgozik, ám ő egy “Utálom a Valaentin napot” bulit szervez, igaz jelentkező, egy se.
Természetesen lesznek fiatal kamaszok is akik ezen a napon tervezik első együttlétüket, de az idősebb korosztály se marad ki.
Vajon sikerül e mindenkinek úgy a Valentin nap mint szeretnék? Harrison tényleg elvált? És ki hívogatja folyton Lizt? És még sok minden érdekességre és titkos szerelemre derül fény.