Kanadai-amerikai fantasy, 2010, 121 perc

Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak (Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief)rendező: Chris Columbus
forgatókönyvíró: Craig Titley
zeneszerző: Christophe Beck
operatőr: Stephen Goldblatt
producer: Michael Barnathan, Guy Oseary, Mark Radcliffe
vágó: Peter Honess

Logan Lerman (Percy Jackson)
Uma Thurman (Medúza)
Rosario Dawson (Perszephoné)
Pierce Brosnan (Kheirón)
Sean Bean (Zeusz)
Catherine Keener (Sally Jackson)
Steve Coogan (Hádész)
Melina Kanakaredes ( Athéné)
Alexandra Daddario (Annabeth Chase)

12 Olimposzi isten van és köztük a 3 legendás testvérpár: Zeus (villámok istene), Poszeidón (víz istene) és Hadész (alvilág istene). Egy napon ellopják Zeus villámát ki a fivérére gyanakodik, de mivel egymás hatalmát nem vehetik el az istenek, ezért a gyerekét gyanúsítja meg. Mert ha egy istennek és egy embernek közös gyerekük születik akkor ők félistenek lesznek.
Percy Jackson egy 12 éves srác nem tökéletes gyerek, jó néhány iskolából kirúgták már, de ő jól elvan így is, édesanyjával és nevelőapjával él. Hamarosan azonban rájön, hogy semmi sem az, aminek látszik. Megtalálták, nem rejtőztet tovább, hiszen ő Poszeidón fia (de ő maga még nem tudja), és mindenki a villámot akarja tőle megszerezni, de nem ő lopta el fogalma sincs az egészről. Menekülnie kell egy különös nyári táborba, ami nem más, mint a félistenek titkos kiképzőközpontja. Percy ekkor döbben rá, hogy ő igazából Poszeidón fia.
A fiú a görög mitológia szereplői között találja magát, és kénytelen részt venni hadakozásaikban: őt küldik el, hogy visszaszerezze Zeusz ellopott villámját, amit Hadész, az alvilág ura rejteget.
Percy földön, égen és föld alatt üldözi a lopott villámot, közben nagyon jól szórakozik a halhatatlanok között.